miércoles, 9 de noviembre de 2011

Comunicat de Metges de Catalunya. Motius de la vaga de metges.

Aturades les negociacions amb l’ICS

Durant les darreres setmanes, els delegats de l’ICS de Metges de Catalunya (MC) hem intentat arribar a un acord amb la institució per tal de portar seny al seguit de mesures que s’han establert des de l’inici de les famoses retallades:

- Reducció incongruent del pressupost d’Atenció Primària (AP), extraordinàriament baix de per si.

- Modificació horària incoherent amb els objectius de l’AP: tancament de Punts d’Atenció Continuada, modificació horària d’AP vulnerant la pròpia Llei de Conciliació.

- Rescissió de contractes i establiment de contractes escombraria de 25 hores.

- Manca de cobertura, amb la conseqüent massificació i pèrdua de la continuïtat assistencial.

- Restricció de proves complementàries i increment de llistes d’espera.

Si no hi ha prou amb això, l’ICS persevera en la proposta de retallades de retribucions i disminució de les prestacions per quadrar els números de Salut del 2011.

L’ICS ha traspassat la línea vermella de la qualitat assistencial i posa en risc la salut dels nostres pacients.

ELS METGES DIEM PROU!!

La responsabilitat de MC com agent social que preserva la dignitat professional i les condicions de treball dels facultatius, i el ferm compromís de l’organització per el manteniment i la millora de la qualitat de la sanitat pública, ens han portat a aturar les negociacions amb l’ICS.

Metges de Catalunya no donarà suport a les mesures proposades per la direcció de l’ICS ja que es regeixen exclusivament per criteris d’economia financera. Es demostra, un cop més, el menyspreu per els professionals i els pacients.

MC continuarà denunciant totes aquelles accions que atempten contra la sanitat pública i els alts nivells d’accessibilitat, equitat i qualitat assolits.

MC anuncia l’enduriment d’accions de protesta i convida a tots els facultats a unir-se i a difondre aquestes accions.

Secretaria d'Acció Sindical Metges de Catalunya

No hay comentarios: